23 april 2020 – Carrières du Hainaut – Amarello – VOLZET

Amarello heeft voor een unieke daguitstap gezorgd. We gaan namelijk op bezoek naar een échte steengroeve in Soignies, waar de “Blauwe Steen uit Henegouwen” ontgind wordt.
Dit hebben we voor jullie in petto:

Bezoek Carrières du Hainaut

9:30u We vertrekken met de bus van bij Amarello (Spieveldstraat 13 – Lokeren) naar Soignies. Tijdens een indrukwekkend bezoek aan Carrières du Hainaut beleven we de indrukwekkende ontginning van de Blauwe Steen uit Henegouwen®.

Dit is een unieke beleving die je zeker wilt gezien hebben.
Hieronder een impressie:

 

Dit is een exclusief bezoek voor de VLI-leden.

Volgende uitrusting is wel noodzakelijk: veiligheidsschoenen of veiligheidslaarzen én aangepaste kleding voor een werfbezoek. Veiligheidsschoenen en de verplichte veiligheidshelm zijn ook daar ter beschikking voor wie dat niet heeft.

Bezoek aan Amarello

18:00u Rond 18:00u komen we terug aan in Lokeren, waar we verwacht worden bij Amarello. Want die Blauwe Steen moet natuurlijk verwerkt worden. En dit is nu net waar Amarello goed in is.

Amarello RDS, Spieveldstraat 13, 9160 Lokeren

Natuursteen Amarello is ontstaan uit een eigen bouwbedrijf in 1984, vooral actief in de restauratie van monumentale gebouwen, zoals kerken, privégebouwen, kloosters, enz…

In 2001 heeft het bedrijf zich gevestigd in onze industriezone, en is het uitgegroeid tot een grote speler in de verwerking van natuursteen. Met eigen plaatsingsdienst, want ook dit is vakwerk.

Robert, Björn en Bart laten jullie met veel plezier kennismaken met deze passie, en tonen exclusief voor VLI het volledige verwerkingsproces.

 

Fleur De Lin

20:00u Zo’n dag sluiten we graag af bij een netwerkmoment bij Fleur De Lin, Lokerenbaan 100, 9240 Zele


Inschrijvingen

We zouden graag weten wie er van jullie kan meegaan de ganse dag en ook ’s avonds kan mee gaan eten. Zodat we Carrières kunnen reserveren.
Daarom stellen we de inschrijvingen eerst open voor wie de ganse dag kan. Graag uiterlijk 20/12/2019 inschrijven. Daarna zetten we de inschrijvingen open voor de anderen.

Inschrijvingen voor de volledige dag

9:30u vertrek Soignies met de bus aan Amarello
18:00u bezoek Amarello
20:00u diner bij Fleur De Lin

Deze activiteit is volzet.

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be


copyright foto’s/film : Carrières du Hainaut / Blauwe Steen uit Henegouwen – Amarello