16 juni om 12 u : Florence Pérès

“The best things in life don’t happen on a screen”

Van opgedraaid en versplinterd naar meer kalmte en focus

Staan we in deze steeds sneller draaiende maatschappij nog bewust in het leven? Of hebben we het gevoel dat het leven aan ons voorbij gaat, dat we er geen vat op krijgen, dat we geleefd worden? Ook in het werk loopt het niet altijd zoals we willen; een hoge werkdruk, deadlines, reorganisaties, nieuwe procedures, steeds hogere kwaliteitseisen en meer verantwoordelijkheden, we dienen ons flexibel op te stellen, we moeten ook een teamplayer zijn enz…

We lopen onszelf vaak voorbij en al hetgeen we moeten doen is niet meer te overzien. Meer en meer mensen worden dan ook getroffen door een burn-out. Te midden van dit alles kan een kalme, gefocuste geest terug balans en sereniteit brengen. Op die manier kunnen we uit de automatische piloot stappen en weer grip krijgen op ons leven en ons werk.

Tijdens de presentatie met een hoog infotainment gehalte, laat Florence u inzien hoe stress zich opbouwt en hoe we hier zelf veel meer impact op hebben dan we denken. Aan de hand van recente wetenschappelijke bevindingen worden er handvaten aangereikt om meer veerkracht op te bouwen, performanter te worden en stressvolle gedachten de rug toe te keren.

Door beter te begrijpen hoe stress werkt en hoe je een burn-out voorkomt, word je geprikkeld om aan de slag te gaan; de eenvoudige methode en tips kunnen ook ingepast worden in het druk leven van de ‘busy people’.

Schrijf nu in :

16 juni 2016 – 12u @ Lozen Boer

1e persoon inbegrepen in lidgeld, volgende betalen 65 euro aan de kassa.

Annulaties worden aanvaard tot 15 juni. Daarna worden de restaurantkosten doorgerekend bij een no-show.

Inschrijvingen zijn afgesloten


 

Nieuwe technologie en communicatie

In 1995-96, toen het Internet nog in zijn kinderschoenen stond, maakte Florence ter afsluiting van haar communicatiestudies in de Artevelde Hogeschool in Gent een eindwerk over de ‘Maatschappelijke implicaties van het Internet’. Dit bracht haar in de sector van de digitale media en het Internet, waar ze haar loopbaan startte bij ‘The Reference’ het allereerste webbureau in België. Ze bleef in de sector van web en digitale innovatie als accountmanager, later als account director bij ‘ONE Agency’ en strategisch consultant bij ‘Dear Media’, nu ‘Duval Union Consulting’.

Het was vooral de impact die technologie en digitale vernieuwingen op het dagelijks leven en onze manier van communiceren hebben die haar boeien. En zo evolueerde haar interesse voor de maatschappelijke implicaties dat het internet met zich meebrengt, zoals thuiswerken bijvoorbeeld, gaandeweg in een streven om een zekere tegenwoordigheid en bewustwording te brengen in onze moderne tijden die door technologie wordt overheerst.

Technostress en Oosterse geneeswijzen

Ondertussen is het internet, 20 jaar na haar thesis, inderdaad alomtegenwoordig en zelfs dermate prominent aanwezig dat we er vaak niet meer verstandig mee kunnen omgaan. Vandaar dat digitale detox en sensibilisering rond technostress haar na aan het hart liggen. Maar ze wil mensen ook vaardiger met ‘stress’ in het algemeen leren omgaan en handvaten geven om een ‘gezonder en evenwichtiger leven’ te kunnen leiden.

Zelf had ze al vrij snel last van stress en ging regelmatig over haar grenzen. Door manieren te zoeken om hiermee om te gaan, raakte ze in contact met een nieuwe wereld. Zo beoefende ze jarenlang intensief hatha yoga, deed aan TaiChi en QiQong, studeerde ze drie jaar lang shiatsu (acupressuur) bij het Kimura Shiatsu Institute en volgde ook een tweejarige opleiding tot Gezondheidsconsulent (voedings-gezondheids- en leefwijze consulente) bij de Europese Academie.

Doen wat je ècht ligt

Al die kennis en praktijkervaring konden haar echter niet verhinderen om een paar jaar terug toch zelf burn-out te raken. Dan bracht mindfulness de grootste kentering in haar levenskwaliteit. Na het volgen van een 8 weekse training, volgde ze een postgraduaat ‘Mindfulness Trainer’ aan de Artevelde Hogeschool in Gent (twee jaar) en ging ook bij David Dewulf (IAM) in de leer.

Op een natuurlijke wijze is dit een nieuw traject in haar professioneel leven geworden. Ze vertrekt vanuit de hectische, dynamische en snel groeiende werkomgevingen waarin ze altijd actief was, de samenwerking met verschillende soorten teams (marketing, sales, IT, HR, productie, klantendienst,…) en de kennis die ze opdeed als strategisch consultant digitale innovatie en transformatie bij klanten met erg uiteenlopende bedrijfsculturen. Deze grondige kennis van de werkvloer neemt ze nu mee in haar keynotes, mindfulness trainingen en coaching over burn-out preventie, stresshantering en opbouw van veerkracht.

foto : Thibault Gregoire/Read My Lips