20 oktober 2022 – 19 u: Achter de schermen van KBC – Gent

Ontvangst in de KBC Toren in Gent (Flanders Expo site)

Als één van onze hoofdsponsors, stelde KBC voor om ook hun deuren eens open te stellen voor de VLI leden.

Wat staat er op het programma

19u – 19u30: ontvangst met een drankje en een eerste voorgerechtje in ons Atrium op verdieping 1
19u30 – 20u30: uiteenzetting door dhr. Frederik Goegebeur in het auditorium
20u30 – 22u30: walking dinner in de panoramazaal op de 25e verdieping,  mét zicht op de wijde omgeving. Iedereen die hier al geweest is, weet dat dit een unieke locatie is. Voor wie er nog niet geweest is: zeker inschrijven!

Duurzaamheid, ver van je bed?

We worden allemaal, als ondernemer én als particulier, op één of andere manier geconfronteerd met het verduurzamen van ons leven en onze activiteiten. Duurzaamheid veruitwendigt zich het meest expliciet via de impact van de klimaatcrisis. Maar hoe raakt duurzaamheid mij als ondernemer? Welke rol speelt de financiële sector in de transitie? Welke initiatieven neemt KBC ter zake en hoe kan dit u helpen? We vertrekken vanuit de ambities die Europa zichzelf heeft gesteld en dalen stap voor stap af naar de impact op ondernemers en hun diverse stakeholders.

Door de klimaatverandering, door de oorlog in Oekraïne wordt Europa geconfronteerd met een escalerende energiecrisis. Deze energiecrisis raakt iedereen. Energie-intensieve bedrijven zien vandaag voorschotfacturen aangepast, soms tot factor x9 voor gas. Wat kunnen we hier aan doen? We beleven een energietransitie waarbij gedecentraliseerde en lokale energievoorziening de norm wordt. Wat betekent dit voor mij als ondernemer, mijn medewerkers of andere stakeholders?

We brengen een verhaallijn doorspekt met reële voorbeelden, ervaringen en aandachtspunten, die kunnen inspireren. We betogen dat er opportuniteiten te pakken zijn eerder dan louter bedreigingen vast te stellen.

Frederik Goegebeur is CEO van KBC Sustainability Services BV, een 100% dochteronderneming van KBC Bank.Schrijf nu in :

plaats : KBC Arteveldetoren

De boekingen zijn afgesloten

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be