21 april 2022 – Carrières du Hainaut – Amarello

Amarello heeft voor een unieke daguitstap gezorgd. We gaan namelijk op bezoek naar een échte steengroeve in Soignies, waar de “Blauwe Steen uit Henegouwen” ontgind wordt.
Dit hebben we voor jullie in petto:

Bezoek Carrières du Hainaut

9:30u We vertrekken met de bus van op de carpoolparking (E17/2) met de bus naar Soignies. Tijdens een uniek bezoek aan Carrières du Hainaut beleven we de indrukwekkende ontginning van de Blauwe Steen uit Henegouwen®.

Dit bezoek is er één dat je absoluut moet gezien hebben.

Hieronder een impressie:

 

Dit is een exclusief bezoek voor de VLI-leden.

Volgende uitrusting is wel noodzakelijk: veiligheidsschoenen of veiligheidslaarzen én aangepaste kleding voor een werfbezoek. Veiligheidsschoenen en de verplichte veiligheidshelm zijn ook daar ter beschikking voor wie dat niet heeft.

Bezoek aan Amarello

18:00u Rond 18:00u komen we terug aan in Lokeren, waar we verwacht worden bij Amarello. Want die Blauwe Steen moet natuurlijk verwerkt worden. En dit is nu net waar Amarello goed in is.

Amarello RDS, Spieveldstraat 13, 9160 Lokeren

Natuursteen Amarello is ontstaan uit een eigen bouwbedrijf in 1984, vooral actief in de restauratie van monumentale gebouwen, zoals kerken, privégebouwen, kloosters, enz…

In 2001 heeft het bedrijf zich gevestigd in onze industriezone, en is het uitgegroeid tot een grote speler in de verwerking van natuursteen. Met eigen plaatsingsdienst, want ook dit is vakwerk.

Robert, Björn en Bart laten jullie met veel plezier kennismaken met deze passie, en tonen exclusief voor VLI het volledige verwerkingsproces.

 

Eat & Meet @Hedin

19:30u Zo’n dag sluiten we graag af bij een netwerkmoment bij Hedin in Lokeren, waar traiteur Den Hazelaar zorgt voor een walking dinner.


Inschrijvingen

Belangrijk: met het formulier hieronder schrijf je sowieso in voor de avond. Indien je ook mee wil gaan naar Carrières, dan kan je dit per persoon aanduiden. Kostprijs voor dit event: €110 per persoon.

Dagplanning:

9:30u vertrek Soignies met de bus van op de carpoolparking E17/2
18:00u bezoek Amarello
19:30u walking dinner @Hedin

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be


copyright foto’s/film : Carrières du Hainaut / Blauwe Steen uit Henegouwen – Amarello