Diner – 23 maart 2023 – 19 u: Rudy Aernoudt

Heeft industrie nog toekomst in Europa (en Vlaanderen)?

De toekomst van Europa ligt onder vuur. Populisme en nationalisme steken meer en meer de kop op. Groot-Brittannië verliet de Unie en het vertrouwen van de mensheid in Europa vermindert.
Hoe moet het nu verder? Met die vraag neemt Rudy je mee achter de schermen.

Hij vertelt het verhaal van Europa. Niet alleen haar geschiedenis maar vooral over haar toekomt.

Deze sprankelende analyse, gespekt met persoonlijke memoires en anekdotes, is zeker de moeite waard om te volgen. Dus kom zeker af naar De Lozen Boer.

Wie is Rudy Aernoudt?

Rudy Aernoudt is professor financieel management en Europees ondernemingsbeleid aan de UGent en de Universiteit van Nancy. Hij is tevens senior economist aan de Europese commissie. Hij heeft een uitgebreide internationale en Europese ervaring (MIT, Europese Commissie, Europese Raad en Europees Sociaal en Economisch Comité); meervoudig kabinetschef (Federaal, Vlaams, Waals en Europees).

Hij was secretaris-generaal van het departement economie en innovatie in België en directeur-generaal van OLPC (one laptop per child, spin-off MIT) en curator TEDx Brussels. Hij heeft een drievoudige master: Thomistische Filosofie (KUL), Economie (KUL) en Europese economie (Europacollege).

Hij is medeoprichter van EBAN, het European Business Angels Network, oprichter van FREE (de stichting voor het onderzoek naar onderwijs en ondernemerschap) en ACE (groeiacademie voor ondernemingen). Daarnaast is hij columnist (FD Magazine, CXO en Trends) en auteur van verschillende boeken (30+) en papers (300+) over corporate finance, politiek en economie.

Zijn handboek ‘Financial Management in Practice’ is een standaardwerk zowel in de academische als de zakenwereld. In zijn boek ‘Coronacrisis: elektroshock voor België?’ geeft hij zijn visie over de toekomst van België en in zijn recentste boek ‘Europa een blik achter de schermen’ geeft hij zijn visie over de toekomst van Europa.

Hij ontving verschillende prijzen zoals de prijs voor politiek moed, de prijs voor beste Europese ondernemerschapsplan en de prestigieuze Aron-Condorcet prijs voor democratie. Hij is gender ambassadeur bij X-kwadraat.

 


Schrijf nu in :

plaats : Lozen Boer

De boekingen zijn afgesloten

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be