Bedrijfsbezoek Quatra 25 april 2024

Duurzame Afvalverwerking

Quatra verzamelt gebruikte frituurolie en frituurvet en zet ze om tot duurzame biobrandstof. Dit gebeurt via een bijna volledig geautomatiseerd recyclageproces dat voldoet aan de strengste normen.

Geen verspilling: 100% Recycling

Quatra staat voor duurzame afvalverwerking:

  • Frituurolie wordt omgezet in basiscomponenten voor duurzame brandstoffen.
  • Frituurresten dienen als grondstof voor biogas.
  • Water ondergaat biologische zuivering.
  • Andere afvalstromen, zoals plastic, worden gereinigd en gesorteerd voor recycling.

Internationale speler

Denkend op een mondiale schaal en handelend op lokale basis, heeft Quatra een opmerkelijke transformatie ondergaan van een bescheiden lokale vetophaler naar een invloedrijk internationaal bedrijf dat zich toelegt op het leveren, ophalen en recyclen van frituurolie en frituurvet.

Op dit moment staat Quatra trots aan de top als Europees marktleider, bediend door meer dan 135.000 tevreden klanten, waaronder frituren, restaurants, cateringbedrijven, grootkeukens, industriële bedrijven en scheepvaartmaatschappijen die allemaal vertrouwen op de uitstekende vetophaal- en leveringsdiensten van het bedrijf.

De fenomenale groei van Quatra kan worden toegeschreven aan haar lange geschiedenis van deskundigheid en specialisatie, haar onwankelbare focus op service en flexibiliteit, haar engagement voor duurzaam ondernemen en haar baanbrekende aanpak van recycling.

Efficiënte en klimaatneutrale ophaaldienst

Van de inzameling van uw blauwe vaten tot de verwerking tot duurzame biobrandstof: alle stappen in het verwerkingsproces van frituurvetten en -oliën worden zo efficiënt en klimaatneutraal mogelijk uitgevoerd. We plannen de routes van onze ophaalwagens zorgvuldig om onnodige afstanden te vermijden.

Op verzoek combineren we het ophalen van gebruikt frituurvet met de levering van uw verse frituurolie of -vet, waardoor we ook onze eigen CO₂-uitstoot verminderen.

Samen voor een CO₂-neutraal Europa tegen 2050

Klimaatverandering en milieuvervuiling vormen serieuze bedreigingen voor Europa en de wereld. Om deze uitdagingen aan te gaan, ondersteunt Quatra de Europese Green Deal. Dankzij ons duurzame beheer en maximaal hergebruik van plantaardige vetten en oliën spelen we een cruciale rol bij het realiseren van een klimaatneutraal Europa tegen 2050. De EU heeft ons hiervoor beloond met een ISCC-certificaat.

Stargate-project voor een groenere luchtvaart

Quatra is trots partner van het Stargate-project van Brussels Airport, samen met OlioBox. Stargate ontwikkelt innovatieve oplossingen binnen de Europese Green Deal om de luchtvaart groener en duurzamer te maken.

Duurzaamheid en certificaten

ISCC-certificaten

Voor een duidelijke traceerbaarheid van de gebruikte afvalstoffen is certificering van alle betrokken partijen noodzakelijk. Daarom werd het ISCC-systeem opgezet. Voordat de gebruikte frituurvetten en -oliën in het ISCC-circuit kunnen komen, moeten gebruikers een zelfverklaring ondertekenen.

Schrijf nu in

Zeker een boeiend bedrijf, dat de moeite waard is om te bezoeken!

Dit wil je niet missen.

Het bedrijfsbezoek gaat door op:
25 april, en start vanaf 18u.

Hoekstraat 165
9160 Lokeren

Daarna is er ook nog een walking diner voorzien.

Dit bezoek en netwerkmoment kost €95 per persoon, facturatie volgt

De boekingen zijn afgesloten

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be