Diner – 26 september 2024 – 19 u: Geertrui Mieke De Ketelaere

De gevaren van artificiele intelligentie voor onze bedrijven

Geertrui Mieke De Ketelaere is Adjunct Professor aan Vlerick Business School.

Ze behaalde een masterdiploma burgerlijk en industrieel ingenieur en specialiseerde zich tijdens haar studies in robotica en artificiële intelligentie.

De voorbije 30 jaar werkte ze voor verschillende multinationals rond alle aspecten van data en analytics (IBM, Microsoft, SAP, SAS, enz.). Vanuit het oogpunt van business consulting is ze gespecialiseerd in het definiëren van het AI-business canvas, van potentiële waarde tot vooraf gedefinieerde risico’s. Met haar inzicht in de hindsight, inzichten en vooruitziendheid van AI-technologieën treedt ze ook vaak op als expert en coach achter de schermen.

In haar publieke presentaties en recente boek legt Mieke de focus op het demystificeren van de hype rond AI. Staatssecretaris van Digitalisering Mathieu Michel benoemde Mieke in 2020 tot “Digital Mind”. In 2022 en 2023 werd Mieke tweede in de verkiezing “ICT Personality of the Year” in België. Vandaag blijft Mieke haar visie op de toekomst van AI delen als spreker op internationale radio, televisie en conferenties.

Man vs Machine – Drivers for Scuccess

Vandaag de dag slaagt 80% van de projecten met kunstmatige intelligentie (AI) er uiteindelijk niet in om de beoogde beloften aan het bedrijf waar te maken. AI-teams beweren dat een belangrijke bron van uitdagingen te vinden is bij het senior leiderschap, dat de waarde ervan niet inziet. Maar is dit het echte probleem? Deze keynote neemt je mee achter de schermen van de AI-wereld en kijkt op een niet-technische manier naar de verschillende componenten die nodig zijn om te slagen.

Volgens onderzoek leveren, ondanks de toegenomen interesse in en adoptie van kunstmatige intelligentie (AI) in de onderneming, alleen bedrijven die in staat zijn om AI te positioneren in het nieuwe economische model (people, profit & planet) waarde op als het aankomt op AI.

Bij het ontwikkelen en implementeren van een AI-project spelen meerdere factoren een rol: Data, vaardigheden, domeinkennis, bedrijfscultuur, AI-strategie, datastrategie, teamopstelling, … zijn slechts enkele onderwerpen die een sleutelrol spelen in het succes van AI-projecten.

In deze sessie wordt duidelijk dat de focus niet op data en technologie moet liggen, maar op mensen en processen. Je krijgt inzicht in de huidige volwassenheid van de technologie en leert wat er nodig is om verder te gaan dan de typische PPP-fase (Pilot, POC & Prototype). Het doel van de sessie is om je op een toegankelijke manier te begeleiden naar de succesvolle drijfveren van AI-projecten.


Schrijf nu in :

plaats : Lozen Boer

1e persoon inbegrepen in lidgeld, volgende betalen 95 euro (factuur volgt)

Breng je buur mee, of iemand die je goed kent uit de industriezones in Lokeren.

Ze mogen éénmalig gratis meekomen. (zie hieronder: ik nodig uit)


Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be