26 september 2019 – 19u: Hajo Beeckman

hajo beeckman spreekt voor vli

Vlaanderen uit de knoop

Elk jaar worden de files langer en langer. De verkeersknoop in Vlaanderen lijkt steeds groter te worden. Hoe pak je die files aan? Hajo Beeckman zoekt naar rationele argumenten in een vaak verhit debat. Moeten we allemaal de fiets op? Laten we onze bedrijfswagens in de garage en nemen we beter de trein? Of bouwen we extra wegen? Biedt de nieuwste technologie met intelligente verkeersapps, navigatiemodules en zelfrijdende auto’s een oplossing? Hoe organiseren we het steeds groeiende goederenvervoer? Zullen er op de radio ooit fietsfiles te horen zijn?

Feit is dat de congestie in België soms erg specifieke oorzaken heeft, zoals de versnipperde ruimte en de vaststelling dat de overheid zowat elke vorm van vervoer subsidieert of fiscaal aanmoedigt, of het nu gaat om bedrijfswagens of treinen. Mobiliteit is te goedkoop, zeggen sommige experten, en zij pleiten voor maatregelen om een juiste prijs in te voeren voor onze verplaatsingen. Gaan we dan morgen méér betalen voor mobiliteit, of loopt het zo’n vaart niet?

Hajo Beeckman pleit voor een helder debat en noemt een kat een kat. Een verhaal zonder veel moraal, maar wel met een frisse en open blik van een expert. Een wonderoplossing om de files op te lossen is er niet. Maar niets doen is stilstaan. Wat verkiezen we dan?

KBC fietsleasing

fietsleasingDoor de opkomst van de elektrische fiets is deze aan een opmars bezig. Met een elektrische fiets ben je dikwijls sneller ter plaatse én het is gezonder.

Voor uw werknemers kan dit een interessante bonus zijn. KBC legt uit hoe dat in elkaar zit.

De fiets is immers het belangrijkste alternatief voor de auto, zeker nu de overheid inzet op betere fietspaden en meer
fietssnelwegen. De CO2-uitstoot is nul en elke fiets haalt een auto uit de file… De fiets heeft dus zonder enige twijfel een positieve impact op het milieu.

Bovendien is het een fiscaal vriendelijk en kostenbesparend vervoermiddel. Er zijn geen brandstofkosten, fietsgebruik wordt fiscaal gestimuleerd en er kan een vergoeding worden toegekend.
Wist u dat 20% van de werknemers op minder dan 15 km van de woonplaats werkt, een afstand die met de fiets perfect te overbruggen is. Zeker via een fietsostrade. Daarom heeft KBC Autolease succesvol fietsleasing opgestart bij tal van bedrijven: van eenmanszaken tot multinationals.

 

Schrijf nu in :

plaats : Lozen Boer

1e persoon inbegrepen in lidgeld, volgende betalen 85 euro (factuur volgt)

De inschrijvingen zijn afgesloten

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be