28 november 2019 – 19 u: Sven Nys

Sven Nys

Sven Nys

Mensen willen een boeiend leven, mensen willen een gemakkelijk leven. Een gemakkelijk leven is nooit boeiend

De vele ervaringen die Sven Nys op deed tijdens zijn sportcarrière zijn de basis voor de lezingen die Sven brengt voor bedrijven, seminaries of speciale gelegenheden. In zijn presentatie geeft Sven een overzicht van zijn lange carrière, met aandacht voor de factoren die belangrijk en vooral motiverend geweest zijn voor de opbouw naar en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen.

  • Hoe heeft hij zijn carrière opgebouwd?
  • Welke skills heb je nodig voor een glansrijke carrière?
  • Hoe kan je iets negatief omzetten in iets positief?
  • Hoe kan sport mensen verbinden met elkaar?

In zijn verhaal komen de belangrijkste elementen aan bod zoals teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met heel concrete voorbeelden, filmpjes en foto’s.

Daarnaast geeft Sven wielerclinics. Hierin leert hij iedereen de juiste fietstechnieken en neemt je me in de wereld van het veldrijden.

 

Biografie

Sven Nys een levende legende in het veldrijden. Dat hij het ver zou schoppen was op zijn 22al duidelijk toen hij tweemaal wereldkampioen werd bij de belofte. In het seizoen 1998-1999 maakte hij de overstap naar de profs. Hij haalde 14 overwinningen in zijn eerste seizoen. Het seizoen 2006-2007 was een absolute uitschieter, toen kwam hij 30 keer als eerste over de meet. In het veld was Sven een echte kannibaal die in elke cross er vol tegenaan ging. Hij had de ambitie om vooral een heel seizoen goed te presteren en niet alleen op de belangrijke momenten te pieken, maar Sven pakte toch elf truien waaronder negen keer Belgisch kampioen en twee keer Wereldkampioen. Buiten het veldrijden deed hij vaak mee aan mountainbike wedstrijden. Sven wist ook in dit gebeuren heel wat prijzen te pakken. In deze discipline heeft hij 2x kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen waar hij in Peking een knappe 9e plaats behaalde.

In 2016 nam hij afscheid van het profcircuit als veldrijder, maar bleef hij wel in deze wereld actief door ploegmanager te zijn van het Telenet Fidea Lions team. In de loop der jaren heeft hij ook zijn jeugddroom waargemaakt door mee te helpen in de opbouw van het Sven Nys Cycling Center.

 


Schrijf nu in :

plaats : Lozen Boer

1e persoon inbegrepen in lidgeld, volgende betalen 85 euro (factuur volgt)

De inschrijvingen zijn afgesloten

Dit event is exclusief voor VLI-leden, indien u nog geen lid bent, neem dan contact op met secretariaat@vli.be


foto’s en tekst © Sportspreker.be